Aktiviteter & Opplevelser

Hva kan man gjøre på Hidra? Her finner du informasjon om hva man bør se og oppleve. Hvilke faste årlige arrangement finner sted på Hidra og når kan man være med og oppleve disse?

Nyttige sider på Facebook

Opplev Hidra

På nettsidene til www.opplevhidra.no kan man bestille diverse utstyr for å oppleve Hidra, samt man kan henvende seg for gruppeaktiviteter.

Badeplasser

I Fiskerihavna i Kirkehamn er det tilrettelagt badestrand. På stedet er det også tillerettelagt bobilparkering, grillplass, WC og fasiliteter. Ta kontakt med Hidra Velforening om du ønsker å låne Strandbu til private sammenkomster.

Sandvika er, som navnet tilsier, en vik med sandstrand og muligheter for både bading og krabbefangst for store og små. Fra enden av parkeringsplassen som er skiltet i krysset i Rasvåg går det en gangsti rett sørover. Vika er perfekt plassert der den åpner seg sørover mot sola og gir ly for vestavinden. Hidra velforeningen har plassert ut rasteplassbord og ellers er gressletta klar for piknik-duken.

Har du tilgang til båt kan vi anbefale en øytur, på Prestøya utenfor Kirkehamn er det brygge og fine muligheter for bading.

Ferskvannsbading

Hidra byr også på flere ferskvann med bademuligheter.

Fra Marstad kan man følge stien til Marstadvannet.

Mellom Bukstad og Urstad er det tursti, på Bukstad siden finner man Urstadvannet, herfra kan man også gå til … og begge plasser egner seg godt til en dukkert.

Dragøyna med brygge

Dette er den største øya utenfor Kirkehavn. Den har en utrolig spennende topografi der den nesten er delt på midten. Brygga ligger på nordsiden av øya. Derfra går det en sti over øya til en bukt med rullesteinstrand. Bukten strekker seg fra midten av øya og ut mot havet i sør. Det er flere turmuligheter på øya.

Eiekanalen

Eiekanelen ligger midt på Hidra, og deler øya i to. Den ble åpnet i 1963 og gjør at småbåttrafikken slipper å kjøre utaskjærs ved dårlig vær.

Fedrenes Minne

Kystmuseet Fedrenes Minne finner du i det gamle skolehuset i Rasvåg. Her vises Hidras historie fra steinalderen til i dag. Adresse: Grønnvikdalen 21.

Hold deg oppdatert om Fedrenes Minne på deres Facebook side.

Flyvrak

Et av øyas mest spennende turmål er flyvrakene som ligger ved Palfjell og Lindåsen. Det er restene etter et tysk og et engelsk fly fra 2. verdenskrig som ligger like ved stiene til disse toppene. Begge turstiene starter ved fotballbanen på Myran. Se fotballklubbens turkart og ta en prat med lokalkjente så er det en tur som passer for hele familien.

Hidra FK Turgruppa

Underavdeling av Hidra Fotballklubb. Turgruppa står for utarbeidelse av topptur-kartene og merking av utallige kilometer med nydelige turløyper gjennom øyas natur.

På Facebook kan du følge Hidra FK Turgruppa

Hidra kirke og kirkegård

Hidra kirke står ytterst på et nes midt i havnen, og levner liten tvil om hvor Kirkehavn har fått navnet sitt fra. Med havet i horisonten og kirketårnet som strekker seg mot himmelen er kirken synlig fra alle kanter. Ut fra plasseringen kan vi lese mye om samfunnet på Hidra i 1854 da kirken ble reist. Den nåværende kirken erstattet i sin tid en eldre kirke, og Hidra er nevnt som kirkested allerede i 1348.

Kirkegården finner du midt mellom butikken og kirken der den ligger lunt til omgitt av rik edellauvskogen med mange gamle og store trær.

Hitterøy Kystkultursenter

Kombinert verksted og kulturhus midt i sentrum av Kirkehamn. I lokalene arrangerer Hitterøy Kystlag ulike kurs, bygger båter og restaurerer båtmotorer. Unge og gamle samarbeider om oppgavene. Her finnes også turistinformasjon.

Oppdatert informasjon fra Hitterøy Kystkultursenter finner du på deres Facebook side.

Husøyna med brygge

I skjærgården utenfor Rasvåg ligger Husøyna som Skjærgårdstjenesten har tilrettelagt for fritidsbåter. Her er det brygge, grill og toalett. Rett opp fra brygga er det en stor gresslette. Øya egner seg godt for telting eller som mål for en padletur i kajakk.

Hågåsen

Hågåsen er kanskje den mest kjente attraksjonen på Hidra. Her kan du overnatte i kunstinstallasjonen Små Hytter, følge kulturstien med interessante historier, utforske krigsminnene fra andre verdenskrig eller bare nyte utsikten.

På vei ned til Kirkehamn ligger det en parkeringsplass på høyre side hvor det står Krågedal på skiltet. Fra parkeringsplassen går det en fin grusvei opp det første platået av Hågåsen. Veien opp til første platået er tilpasset barnevogn. Derfra får det en stil helt til toppen. Den siste biten er litt brattere, men er du i normalt god form kommer du deg greit opp. Belønningen er en fantastisk utsikt over Kirkehamn.

Finn mer informasjon om Hågåsen på nettsidene haagaasen.no.

Leter du etter Hågåsen guiden finner du den her.

Lekeplassen ved Festevoll

Ved siden av kirkegården i Kirkehavn, litt gjemt i allén, ligger det en liten lekeplass. Her er det reikte/huske og sandkasse, og med kort vei til isboksen på matbutikken er det en populær plass for småbarna.

Lekeplassene på Fritun

I tilknytning til Hidra barnehagen og Hidra skole finner du lekeplass til barn fra ett år og opp i skolealder. Her er det også ballbinge å boltre seg i.

Loshytta, Rasvåg

På Eigenes i Rasvåg, helt i enden av veien, ligger ei gammel og godt bevart loshytte fra seilskutetida. Her holdt losene utkikk etter båter som trengte å loses inn i lunere farvann. Adresse: Loshytta ligger i enden av Rasvågveien. Følg skiltingen siste stykket opp bakken.

Foto: Glenn Joar Tønnessen.

Skalldyrtreffet

Årlig familiearrangement i Kirkehamn. Her er det underholdning for store og små i tillegg til et stort skalldyrbord med fristende delikatesser fra havet. Arrangeres siste lørdag i juni.

Oppdatert informasjon om årets Skalldyrtreff finner du på deres Facebook side.

Små hytter

Små hytter er et kunstprosjekt som ble satt opp på Hågåsen på Hidra i 2013. Installasjonen består av to hytter, den rosa «Nyperosa» og den blå «Havsula». I Nyperosa er det en dobbeltseng med puter og dyner, men du må selv ta med dynetrekk/laken eller lakenpose/sovepose når du skal overnatte.

Mer informasjon finner du på nettsidene til Hågåsen.no.

Strandbua

Servicetilbud i Fiskerihavna i Kirkehamn. Her finner du toaletter, dusj og vaskemaskin. Det er også mulighet for å leie rom eller grillhytte. Hele anlegget ligger i tilknytning til badeplassen.

Sjekk gjerne Facebook-sidene til Strandbua for mer informasjon.